Italien

2024

21/9-28/9. Finns 2 platser kvar

Abruzzo med simning och yoga.

Läs mer på yogakallan.com

2025

                                                                                                                                   Mastersimmare och triathleter häng med på en fantastisk träningsvecka med bästa tänkbara simning i pool och havet som toppas med fantastisk mat och omgivning. Kostnad 13.500:-plus flyget som ni bokar och betala själva, anmälningsavgift 4000:- vi kör 2 simpass och 1 fyspass. Där emellan har man tid att göra lite vad man vill. Se lite mer nedan vad som gäller även för er.

 

Följ med på en underbar vecka till Abruzzo, Italien för rekreation, träning och nya upplevelser. Vi bor i dubbelrum i ett stort hus där vi är de enda gästerna. Helpension med god italiensk mat ingår. Vi simmar i en 25-metersbassäng och även i havet för den som vill.

Träning
Vi simmar utomhus i bassäng 2 pass och i havet för den som vill, förbättrar tekniken och hittar en skönt flyt i simningen.

En trebanors 25 meters pool,  Huset ligger i en sluttning med omgärdande olivlundar och vingårdar. Vi har utsikt över havet och bergen i bakgrunden. Det är stilla och avskilt men inte långt ifrån våra närmaste byar.

Pelle Holmertz och Ingrid Eklund Holmertz – husets värdpar
Resans huvudvärd är Åsa Skanheden  – men vi (Ingrid Elund Holmertz och Pelle Holmertz) kommer också att ta hand om er som ”på-plats-värdar” under er vistelse här, samt erbjuder tillfällen för besök i bergen, en del sightseeing i vårt närområde. Vi vill inte att ni missar området!

Abruzzo – okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat
Abruzzo är en okänd pärla på Adriatiska kusten med perfekt klimat. I Abruzzo hittar man genuina små byar, där livet rullar på utan stress och jäkt. Ett färgrikt landskap med milsvida oliv- och vinodlingar, höga snötäckta berg i bakgrunden – och det turkosblå Adriatiska havet. Abruzzo har också ett omfattande naturskyddsområde med skogar och vandringsleder, porlande bäckar och – icke minst – en rik och unik fauna.

Utflykter
För de som vill kommer vi att göra dagsutflykt till havet, till naturreservatet i bergen och till närbelägna små italienska byar. Bara 20 minuter bort ligger den pittoreska medeltida staden Vasto, vackert belägen vid havet. Vi försöker hinna med besök till lokala affärer och någon vin-cantina om man vill köpa med sig något hem.

Boende
Vi har byggt ett hus för grupper som tränar. Här äter vi alla tillsammans vid ett stort långbord i matsalen eller på terrassen. Vi har stora gemensamma ytor. Terrassen bjuder på utsikt över vingårdar och olivlundar, samt havet i bakgrunden i öster och berget i väster. Huset ligger på landet och det är ett lugnt område och långt till närmsta andra bostadshus. Vi har 8 dubbelrum (singlesängar eller dubbelsängar) med egna badrum med dusch. Ett yogarum med mattor och andra tillbehör samt tillgång till att träna med fria vikter. Du kan fritt använda tvättstugan. Vi har wifi i gemensamma ytor, men inte på rummen.

Pelles och Ingrids matfilosofi
Vi jobbar för att erbjuda en balanserad och nyttig kost. Området erbjuder bra råvaror och det är en fröjd att laga och presentera maten här.

Vår frukost består av en stor buffé med något för alla. Lunchen försöker vi anpassa efter gruppens behov av energi. Men generellt är att vi ser att den är ganska energität för att fylla på efter de sessioner man genomför. Vi har valt att alltid presentera maten i bufféform för att var och ska kunna anpassa intaget efter önskemål. Till middag serverar vi nästan alltid en anti-pasto och en huvudrätt samt en efterrätt.

Maten kan anpassas efter deltagarnas behov, t.ex. vegan, laktos- och/eller glutenintolerans, nötallergi eller liknande. Vi tar allergier på stort allvar och strikta dieter respekteras självklart. Eventuellt undantag kan göras för den som gärna vill prova de lokala fiskrätterna under veckans gång.

Vi balanserar inköpen mellan lokalproducerat och ekologisk. Vi lutar mycket åt lokalproducerat och försöker lära känna producenterna i största möjliga mån. Vattnet kommer från bergen och är mycket bra och vi har valt att inte transportera vattnet i flaskor

Mer information:
Åsa Skanheden (asa.skanheden@gmail.com, 070–2560929)

Pris:
Kostnad 13.500 för boende i delat dubbelrum. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften på 4000:- betalas ej tillbaks vid avbokning och betalas in på bankgiro 5220-1779. Resterande belopp betalas in senast

Detta ingår:
Logi i dubbelrum med eget badrum
Helpension (förutom en middag och en lunch)
Simpass i bassäng
Simpass open water i havet
Transfer till och från flygplatsen i Rom samt till samtliga utflykter
Din personliga coacher Åsa Skanheden

Detta ingår inte:
Flyg tur och retur till Rom.

Vi flyger med… återkommer om detta.

Allergiker?
Värdparet har en ibland en hund på besök. Hon är liten och trevlig skäller mycket sällan.